NOVINKY
TOVAR V AKCII
K tradičnej slovenskej pochúťke som dnes pridala ešte niečo tradičnejšie. O tom, že konopa je našou tradičnou plodinou stáročia asi nik nepochybuje. Každý pozná konopné plachty starých mám, či lodné laná alebo špagáty alebo dnes modernú konopnú kozmetiku. Málokto však vie, že konopa sa dá aj jesť. A pritom je to asi výživovo najhodnotnejšia potravina, ktorá sa v našom regióne pestuje. V predchádzajúcich receptoch sme používali konopné semienka, konopný olej a v chlebe pribudla i múka. Dnes použijeme múku do halušiek.
Pripravíme si suroviny ako na klasické zemiakové halušky s bryndzou. 20% tradične používanej múky však nahradíme konopnou múkou.
Tradičné halušky s tradičnou plodinou - konopou (Mirka Sláviková)
|
Po vytiahnutí halušiek z vody dáme na ne za lyžičku konopného oleja. Halušky sa nepolepia a budú nádherne voňať.
Pozor! Olej po otvorení treba čo najrýchlejšie spotrebovať. Keď zostane dlho otvorený "zatuchne" ako každý iný jedlý olej. Preto odporúčam v prípade, že nie ste náruživý kuchár, kupovať menšie balenia.
KONOPNÉ DRUŽSTVO
Družstevná 105
976 32 Badín
obchod@konopnydvor.sk
+421 905 686 489
IČO: 50 318 195
IČ DPH: SK2120298631
Vytvorené systémom www.webareal.sk